MALZEMELER
1 kg. un
2 adet portakal
125 gr margarin
Yarım su bardağı sıvıyağı
2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle unu ve kabartma tozunu geniş bir kaba alarak, karıştıralım. Unun ortasını havuz şeklinde açalım. İçine 2 su bardağı toz şekerini, yarım su bardağı sıvıyağı, 125 gram eritilmiş ve soğutulmuş margarini ve 1 adet yumurtayı aktaralım. 2 adet portakalın kabuklarını iyice rendeleyelim ve unu ilave edelim.
Malzemeleri birbiriyle özleşene dek iyice yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizde yuvarlayarak, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Elimizle veya bir fırça yardımıyla bir adet çırpılmış yumurtanın sarısını kurabiyelerin üzerine sürelim. Kurabiyeleri 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim. Tepsinin içinde bırakarak soğutalım ve daha sonra servise sunalım.